Πάνω Frame [668xX]
Λογότυπο Eταιρίας [302xX]

Η οζονοθεραπεία, είναι μια μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες, όπως η δερματολογία, οδοντιατρική, οφθαλμολογία, γυναικολογία νευρολογία κα, και σε διαφορετικές ασθένειες και παθήσεις όπως η ακμή, ο έρπης ζωστήρ, οι ουλίτιδες, οι ωτίτιδες, τα εγκαύματα, αλλά και σε πλειάδα άλλων παθήσεων του μυοσκελετικού, του νευρικού και του καρδιαγγειακού συστήματος.

Χορηγείται με ενέσεις (ενδομυϊκές, ενδοαρθρικές και υποδόριες), σε παθήσεις του μυοσκελετικού όπως η οσφυαλγία, η οστεοαρθρίτιδα, το αυχενικό σύνδρομο αλλά και σε τενοντίτιδες, τενοντοελυτρίτιδες, μυαλγίες και άλλες ορθοπεδικές και επώδυνες μυοσκελετικές παθήσεις. Η ενέσιμη αγωγή εξατομικεύεται, και ανάλογα με την πάθηση χρησιμοποιούνται διαφορετικές συγκεντρώσεις, διαφορετική συχνότητα και διαδικασία έγχυσης πχ (χρήση υπερηχογράφου ή ακτινολογικού μηχανήματος).
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί υπό τη μορφή αυτομετάγγισης, όπου λαμβάνεται ποσότητα αίματος από τον ασθενή, εμπλουτίζεται σε ειδικούς ασκούς με μείγμα όζοντος-οξυγόνου και στη συνέχεια επαναχορηγείται το μείγμα στον ασθενή. Η θεραπεία αυτή απαιτεί ειδικά μηχανήματα, εξατομικευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα ανάλογα με το ιστορικό και πάθηση του πάσχοντος, εξειδικευμένο προσωπικό και γίνεται σε περιβάλλον εξωτερικού ιατρείου νοσοκομείου, και όπου πληρούνται οι κατάλληλες συνθήκες.

Το ιατρικό όζον μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τοπικά με κρέμες και έκδοχα ελαίων, οζονοποιημένο ελαιόλαδο, οζονοποιημένο νερό, για άτονα έλκη, κατακλίσεις και τραύματα καθώς επίσης και για κοσμητική χρήση.

Η οζονοθεραπεία είναι μια ιατρική πράξη, πρέπει να εφαρμόζεται αποκλειστικά από γιατρούς με εξειδικευμένη γνώση του αντικειμένου, προϋποθέτει ενδελεχή λήψη ιστορικού και κλινική αξιολόγηση, και συνταγογράφηση εξατομικευμένου και εξειδικευμένου θεραπευτικού προγράμματος.

 
Banner
Banner
Banner
Positive SSL